%0 Journal Article %T اثرات تنش آب و کود بر عملکرد و مقدار پروتئین ذرت علوفه‌ای در سیستم کود- آبیاری %J علوم و مهندسی آبیاری %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-5952 %A اعتدالی, سپیده %A نوری امامزاده ایی, محمدرضا %D 2013 %\ 02/19/2013 %V 35 %N 4 %P 39-47 %! اثرات تنش آب و کود بر عملکرد و مقدار پروتئین ذرت علوفه‌ای در سیستم کود- آبیاری %K تنش آبی %K کود- آبیاری %K ذرت علوفه‌ای %K پروتئین %K عملکرد %R %X برای حفظ منابع آب، بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی امری ضروری است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر تنش آب و کود بر عملکرد دانه و مقدار پروتئین ذرت علوفه‌ای انجام شد. به این منظور طی بهار و تابستان 1389 یک آزمایش فاکتوریل با دو فاکتور و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل تأمین نیاز آبی به روش قطره‌ای- نواری با چهار تیمار I1، I2، I3 و I4 (به ترتیب 60، 80، 100 و 120 درصد نیاز آبی) و تأمین نیاز تغذیه‌ای با کود شیمیایی در پنج سطح شامل F0، F1، F2، F3، F4 (به ترتیب صفر شاهد، 60، 80، 100 و 120 درصد ترکیب کودی توصیه شده) بودند که تغذیه کودی با روش کود-آبیاری انجام شد. نتایج نشان داد عملکرد دانه و پروتئین در ذرت علوفه‌ای به شکل معنی‌دار متأثر از میزان آب، کود و اثر متقابل آنهاست. بیشترین عملکرد دانه (Kg/ha 18570) مربوط به تیمار I4 بود که با تیمار I3 در سطح یک درصد اختلاف معنی‌دار نداشت. از میان تیمارهای آبیاری بیشترین میزان پروتئین (Kg/ha 2122) و بیشترین سهم پروتئین (9/13 درصد) مربوط به تیمار I2 بود. از میان تیمارهای کوددهی بیشترین عملکرد دانه و پروتئین به ترتیب با مقادیر 17552 و Kg/ha 2188 در سطح F4 اتفاق افتاد، اما بیشترین درصد پروتئین با مقدار 8/12 درصد مربوط به سطح F3 بود که با سطح F4 تفاوت معنی‌دار در سطح یک درصد نداشت. لذا با توجه به در نظر گرفتن جمیع شرایط از نظر رعایت جنبه های زیست محیطی و اقتصادی، اعمال تیمار I­3 به همراه سطح مصرف کود F3 در شرایط مشابه طرح توصیه می­گردد. %U https://jise.scu.ac.ir/article_10797_24a96b6c598e66eec6d84d1869dccbd7.pdf