%0 Journal Article %T بررسی اجزاء ردپای آب برای محصولات غالب در دشت دزفول %J علوم و مهندسی آبیاری %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-5952 %A نادری, زینب %A آخوند علی, علی محمد %D 2021 %\ 01/03/2021 %V %N %P - %! بررسی اجزاء ردپای آب برای محصولات غالب در دشت دزفول %K سطح آلودگی %K ارزیابی پایداری %K آب خاکستری %R 10.22055/jise.2021.31806.1896 %X منابع آب هر کشور در چهار بخش صنعت ،کشاورزی، شرب و محیط زیست مصرف می‌شود. باتوجه به این‌که عمده مصرف منابع آب در کشور در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد لذا ارزیابی مقدار آب واقعی مورد استفاده محصولات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است. برآورد میزان آب واقعی محصولات کشاورزی از طرق شاخص‌های متفاوتی صورت می‌گیرد و لازم است شاخص-های موثرتری در تخصیص بهینه منابع آب در نظر گرفته شوند که ازجمله موثرترین آن‌ها می‌تواند شاخص ردپای آب باشد. در این تحقیق برای ارزیابی وضعیت محصولات کشاورزی از نظر آب مصرفی از دیدگاه شاخص ردپای آب (WF) برای عمده محصولات غالب کشت شده در دشت دزفول استفاده گردید. در این مطالعه مشخص گردید از 97/31 میلیون مترمکعب آب که در طول سال برای کشت محصولات انتخابی مصرف می‌شود 2/46درصد مربوط به جزء آبی، 2/50 درصد مربوط به جزء سبز و 67/3 درصد مربوط به جزء خاکستری است. در خصوص جزء خاکستری که معادل 17/1 میلیون متر مکعب در سال می‌باشد می‌توان گفت که اگرچه این مقدار آب به چرخه آبی منطقه برمی‌گردد لیکن کاهش کیفیت آب مساله بسیار مهمی است که باید در برنامه-ریزی‌های کلان مورد توجه قرار گیرد. با وجود تولید 17/1 میلیون مترمکعب آب خاکستری، بررسی پایداری محیط زیستی منطقه از لحاظ سطح آلودگی نشان داد که منطقه مورد بررسی با توجه به شاخص WPL (پایداری ردپای آب خاکستری با استفاده از سطح آلودگی آب) در سطح پایداری قرار دارد. %U